Într-un interviu publicat sâmbătă de presa germană, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizează despre eventualitatea unei confruntări îndelungate a NATO (și implicit a Europei) cu Rusia. El a subliniat nevoia de consolidare a industriilor de apărare, inclusiv prin creșterea producției de armament și ajutorul pentru Ucraina, sporirea investițiilor în capacitățile militare ale NATO și producția a tot mai mult obuze, muniții și alte furnituri militare.

“Descurajarea funcționează doar dacă este credibilă […] Trebuie să ne restabilim și să ne extindem baza industrială mai rapid, astfel încât să putem crește livrările către Ucraina și să ne refacem propriile stocuri”, a avertizat Stoltenberg.

“NATO nu caută un război cu Rusia, dar trebuie să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani […] Dacă președintele rus Vladimir Putin câștigă în Ucraina, nu există nicio garanție că agresiunea rusă nu se va extinde asupra altor țări. Așadar, sprijinirea Ucrainei acum și investiția în capacitățile proprii ale NATO reprezintă cea mai bună apărare a noastră”, a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO spune că Vladimir Putin pregătește economia Rusiei pentru un război lung și de aceea “trebuie să facem și noi mai mult pentru securitatea noastră”.

Sursă: Die Welt

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday