Agenția britanică de presă explică, pe baza informațiile oferite de mai multe persoane familiarizate cu planurile companiei, că Nvidia plănuiește crearea unei unități care să se concentreze pe fabricarea de cipuri personalizate și procesoare avansate de inteligență artificială dedicate exclusiv companiile din diverse domenii, inclusiv cloud, telecomunicații, auto și jocuri video. 

Eforturile Nvidia vin pe măsură ce unele companii au început să își dezvolte singure cipurile de care au nevoie, proces care s-a dovedit a fi mai ieftin decât achiziționarea tehnologiei, sau au ales să încheie contracte cu alți producători din industrie.

Cipurile pe care Nvidia le dezvoltă pentru companii, H100 și A100, valorează între 16 mii și 100 de mii de dolari bucata, fiind folosite ca procesoare AI universale. Conform surselor citate de Reuters, reprezentanții Nvidia s-au întâlnit cu cei ai Amazon, Meta, Microsoft, Google și OpenAI pentru a discuta despre dezvoltarea de cipuri personalizate, adaptate la tehnologia pe care fiecare companie în parte o folosește.

Nvidia controlează în prezent aproximativ 80% din piața cipurilor, după ce, pe parcursul anului trecut, valoarea de piață a companiei s-a triplat, iar acum se află în jurul sumei de 1,7 mii de miliarde de dolari. Reuters mai scrie că Nvidia urmărește un parteneriat și cu constructorul de sisteme pentru telecomunicații Ericsson, alături de care plănuiește să dezvolte un cip wireless.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Bogdan Zhorov / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday