Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, informează asupra apariției în mediul online a unor imagini trucate de tip “deepfake” cu diferite persoane publice, artiști sau vedete TV care promovează tranzacționarea acțiunilor societății.

“Vă recomandăm să nu încărcați datele personale sau informațiile bancare pe platforme online care promit câștiguri false, să raportați conținuturile false publicate în mediul online și să nu vă lăsați înșelați de «citate» asociate cu diverse nume celebre. Vă transmitem că acestea nu sunt reale”, transmite compania.

Printre videoclipurile menționate se numără și unele cu premierul Ciolacu. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a transmis, pentru HotNews.ro, că a fost sesizat Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) cu privire la acest caz și că acum urmează “să fie blocat materialul”. DNSC precizează că “a realizat imediat demersurile necesare raportării către Meta pentru suspendarea conținutului video și a paginii care îl promovează, clip modificat de infractorii cibernetici cu scopul de a propaga false oportunități de investiții în acțiuni Hidroelectrica”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday