Banca Transilvania a precizat într-un comunicat că a ajuns la un acord cu OTP Bank pentru preluarea sucursalei din România. Banca Transilvania a semnat azi cu OTP Group un acord pentru achiziția a 100% din acțiunile pe care le deține la OTP Bank România. Ca urmare a acestui acord, OTP Group vinde subsidiarele sale din România, marcând ieșirea de pe piața românească. Finalizarea tranzacției este estimată în câteva luni, după primirea aprobărilor din partea BNR și a Consiliului Concurenței. Prețul total al tranzacției care urmează să fie plătit de Banca Transilvania este de 347,5 milioane de euro”, informează instituția cu sediul la Cluj-Napoca.

Într-un comunicat separat, citat de Economedia, OTP Bank Plc a confirmat informația: ”OTP Bank Plc. anunță că a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de acțiuni pentru a vinde participația de 100% deținută direct și indirect la OTP Bank România SA către Banca Transilvania SA. În cadrul tranzacției, OTP Group vinde, de asemenea, participațiile sale de 100% din celelalte filiale românești, OTP Leasing România IFN SA și OTP Asset Management SAI SA, către BT. Prețul de vânzare este de 347,5 milioane EUR, care este mai mic decât valoarea activului net al filialelor care urmează să fie vândute”.

Banca Transilvania a adăugat că fuziunea va avea loc după primirea aprobărilor autorităților, iar tranziția va fi una ușoară pentru clienți și angajați.

Până atunci, OTP Bank România și subsidiarele sale vor continua să-și onoreze angajamentele față de clienți și să ofere servicii la cel mai înalt nivel. În această etapă, din partea clienților OTP Bank România nu este nevoie de nicio acțiune, ei vor beneficia de aceleași condiții de până acum în relația cu OTP România”, se mai arată în comunicatul BT. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday