Conform unor surse citate de New York Times, avionul de transport militar Il-76, prăbușit pe 24 ianuarie în regiunea rusă Belgorod, a fost doborât de o rachetă trasă de sistemul Patriot.

Publicația americană, citată de Spotmedia, scrie că oficialii americani nu vor comenta public accidentul aviatic sau cauzele producerii acestuia, dar au recunoscut, sub protecția anonimatului, că informațiile despre folosirea unei rachete Patriot sunt adevărate, iar la bordul aeronavei se aflau, cel mai probabil, prizonieri de război ucraineni.

Pe de altă parte, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexey Danilov, susține că nu se aflau prizonieri de război ucraineni în avionul prăbușit.

Dacă erau prizonierii noștri acolo, vă pot spune cu siguranță – nu”, a spus Danilov. Potrivit acestuia, dacă ar fi fost prizonieri de război la bord, ar fi existat mai mult ”material biologic” la locul accidentului.

Sursă: NYT, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday