Într-un lung interviu acordat influencerului american Tucker Carlson (un susținător al lui Donald Trump, dar și al Rusiei), Vladimir Putin a spus că Rusia nu are niciun interes să atace țări NATO “precum Polonia, Letonia sau alte țări” și că ar fi împotriva bunului simț să facă așa ceva deoarece un astfel de război (cu NATO) ar putea duce la distrugerea civilizației umane.

Putin a susținut că liderii occidentali au ajuns să realizeze că este imposibil să provoace o înfrângere strategică Rusiei și că acum nu știu ce să facă mai departe în legătură cu războiul din Ucraina.

Putin a mai spus că Ucraina ar fi fost pe punctul de a ajunge la un acord pentru oprirea războiului după discuțiile de la Istanbul din aprilie 2022, dar a dat înapoi la presiunile lui Boris Johnoson, care ar fi fost trimis de Joe Biden să-l convingă pe președintele ucrainean să continue războiul cu Rusia.

Liderul rus a părut să sugereze de mai multe ori în timpul interviului că puterile occidentale care sprijină Ucraina și-ar dori negocieri de pace cu Rusia dar că nu știu cum să facă asta, după ce au împins Ucraina într-un război prelungit, care ar fi trebuit, în opinia lor, să ducă la o înfrângere strategică a Rusiei. Acum, crede Putin (care a subliniat “că știe sigur, nu crede”) Vestul Colectiv și-ar dori pacea dar nu știe cum să dea înapoi cu demnitate: “Nu ar fi mai bine să negociem cu Rusia? Să facem un acord. Înțelegând deja situația care se dezvoltă astăzi, realizând că Rusia va lupta pentru interesele sale până la capăt? Dar nu este problema noastră să găsim o soluție pentru ei.”, a mai spus Putin.

Interviul lui Carlson a venit într-un moment în care Congresul american încă dezbate aprobarea unui ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, blocat de luni de zile de republicanii fideli lui Donald Trump.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday