Medicul Virgil Musta, unul dintre cei mai reputați epiodemiologi și o voce cunoscută în timpul pandemiei, a fost achitat joi, în primă instanță, de Tribunalul Timiș.

“Dispune achitarea inculpatului Musta Virgil Filaret, cercetat pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. (…) Constată că persoana vătămată Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 08.02.2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în decizia Tribunalului Timiș.

Reamintim, în noiembrie 2022, DNA l-a trimis în judecată pe Virgil Musta sub acuzația că a determinat cu intenție trei asistente medicale ale spitalului Victor Babeș din Timișoara să “presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică”. 

Concret, DNA transmite că cele trei asistente medicale au fost determinate de Virgil Musta, în mod direct sau prin intermediul medicului societății comerciale în cauză, Manolescu Diana Luminița, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private utilizând o casă de marcat mobilă. Cele trei asistente au prestat zilnic între orele 07:00 – 10:00 servicii medicale pentru compania în cauză”. Și Manolescu Diana Luminița a fost achitată în acest dosar.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday