Ca urmare a recentelor incidente teroriste de pe teritoriul țării, s-au pierdut vieți prețioase. Măsurile de securitate sunt esențiale pentru a menține ordinea publică și pentru a face față potențialelor amenințări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Pakistan. BBC scrie că rețelele Wi-Fi de internet par să funcționeze în continuare.

De asemenea, punctele de trecere a frontierei cu Afganistan și Iran au fost închise pentru cetățeni, dar și pentru camioane, pentru “a asigura pe deplin securitatea” pe durata scrutinului, a declarat un alt purtător de cuvânt, din partea Ministerului pakistanez de Externe. 

În trecut, Pakistanul a mai suspendat serviciile de telefonie mobilă și internet pentru a controla fluxul de informații, deși o măsură de asemenea amploare ca cea de acum este fără precedent. 

Urnele s-au închis la ora locală 17.00 (ora 14.00 ora României), dar nu este clar cât de repede vor fi numărate și anunțate voturile. Conform legii, rezultatele alegerilor trebuie publicate în termen de două săptămâni de la ziua votului. Țara se află în stare de alertă maximă, iar la secțiile de votare s-a remarcat o prezență sporită a forțelor armate.

Partidele Pakistan Muslim League (Liga Musulmană) și PPP sunt considerate favorite. Alegerile generale au loc la aproape doi ani de când fostul premier, Imran Khan, a fost înlăturat în urma unei moțiuni. Khan a fost încarcerat anul trecut pentru acuzații de corupție și nu are dreptul de a candida. Mulți analiști consideră că Pakistanul a organizat acum cele mai puțin credibile alegeri generale din istoria țării.

Sursa: BBC

Foto: Tngrafik | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday