Pentru a acoperi pierderea afacerilor de pe piața din Rusia, conducerea Carlsberg a avertizat ca va trebui să majoreze prețul berii în 2024, în ciuda scăderii ratei inflației. Compania avea aproximativ 8.400 de angajați în Rusia și se afla în proces de a vinde afacerile de pe piața rusă, pe fondul presiunilor exercitate de Occident, ca răspuns la războiul din Ucraina.

Fostul director executiv al producătorului de bere, Cees ’t Hart, a declarat atunci că nu a primit “nicio indicație” privind motivul pentru care statul rus a preluat controlul asupra filialei. Actualul șef al companiei, Jacob Aarup-Andersen, a acuzat Rusia că “pur și simplu” a furat afacerea. Desigur, luăm toate măsurile legale pentru a ne proteja afacerea, pentru a ne proteja oamenii și bunurile, a declarat miercuri Andersen.

Preluarea filialei Carlsberg de către autoritățile de la Moscova are loc în contextul în care președintele Vladimir Putin a luat măsuri drastice împotriva activelor deținute de entități occidentale în Rusia, un răspuns al Moscovei la sancțiunile economice impuse de Vest. Similar, filiala din Rusia a producătorului francez de iaurt Danone a fost confiscată de autoritățile ruse, singura bază a acțiunii fiind un decret semnat de Vladimir Putin. 

Sursa: The Telegraph

Sursa foto: Ruslan Gilmanshin | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday