“Am informat 31 de familii că cei dragi, care au fost capturați, nu se mai numără printre prizonierii vii și că i-am declarat morți”, a transmis contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, într-un briefing de presă. 

În ceea ce privește situația celorlalți prizonieri, purtătorul de cuvânt a spus că oferă informații familiilor despre starea în care aceștia se află. Armata israeliană a confirmat anterior decesul altor 29 de prizonieri.

Între timp, premierul Qatarului a anunțat că Hamas a dat “un răspuns pozitiv” pentru acordul de eliberare al ostaticilor israelieni. Vorbind la o conferință de presă comună cu secretarul de stat american, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani a spus că militanții palestinieni au avut unele comentarii cu privire la cadru, dar răspunsul a fost în general pozitiv, fără a oferi însă alte detalii. Acordul a fost trimis către Israel.

Surse alternative: Deutsche Welle, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday