Versiunea cu motor termic a SUV-ului Hyundai Casper este în prezent vândută exclusiv în Coreea de Sud. Prototipul camuflat al variantei electrice a fost observat în timpul testelor în nordul Suediei. 

Potrivit presei de specialitate, în trimestrul trei al anului acesta, Casper ar putea intra pe piața din Europa, unde se va alătura valului de vehicule electrice mici și mini low-cost, printre care Dacia Spring construită în China, Twingo electric de la Renault și e-C3 de la Citroen.

De asemenea, Hyundai va rivaliza cu mașinile electrice lansate în Europa de producătorii de automobile chinezi, cum ar fi MG Motors, BYD și SAIC. Conform presei din Coreea de Sud, producția Casper, varianta complet electrică, va începe în iulie.

Casper este vândut în Coreea de Sud cu un motor pe benzină cu trei cilindri de 1,0 litri (foto), variantă care nu va fi comercializată în Europa. Varianta electrică va fi produsă la fabrica Gwangju din Coreea de Sud, alături de versiunea pe benzină. 

Varianta vândută în țara asiatică are 3.595 mm lungime, 1.595 mm lățime și 1.575 mm înălțime. Dimensiunile sale sunt stabilite pentru a respecta reglementările pentru “mașini ușoare”, care se bucură de avantaje fiscale.

Dar potrivit fotografiilor făcute în timpul testelor din Suedia, Casper pare mai lung decât versiunea coreeană. Hyundai Europa a transmis că nu va comenta despre planurile viitoare ale companiei. Lionel Keogh, șeful Hyundai Franța, a declarat pentru revista franceză Auto Moto că Casper EV va avea un preț de pornire în jurul sumei de 20.000 de euro.

Surse alternative: Automotive News Europe, Autoexpress

Foto: Hyundai/Autoexpress

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday