Directorul comercial al Boeing a explicat că un angajat al furnizorului de fuselaje Spirit AeroSystems a atenționat că este posibil ca unele găuri din fuselaj să nu fi fost executate exact cum a cerut Boeing. Din această cauză, se vor face lucrări de retușare și livrările pe termen scurt vor fi întârziate. Despre avioanele deja în serviciu, producătorul a precizat că ele pot zbura în siguranță. 

Greșelile de execuție, cum este cea semnalată acum, nu sunt neobișnuite, scrie WSJ. De asemenea subliniază că Boing ar putea descoperi chiar mai multe, dacă ar analiza mai atent procesele de producție. Publicația amintește că autoritatea federală pentru aviație din SUA a consemnat la sol unele aeronave 737 Max 9, după ce, la începutul anului, o ușă de pe un astfel de avion al companiei Alaska Airlines s-a desprins în zbor, cu tot cu o parte din fuselaj. Incidentul a urmat altora, care însă nu s-au întâmplat în timpul zborului. 

Producătorul și oficialii din industrie consideră că angajații Boeing nu au strâns suficient de bine șuruburile pentru fixarea ușii, în timpul procesului de fabricare. 

Sursă: The Wall Street Journal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday