Adrian Mardell, directorul executiv al grupului Jaguar Land Rover, le-a transmis investitorilor că producătorul auto este nevoit să investească propriile fonduri pentru a susține activitatea poliției în porturi în încercarea de a combate fenomenul de export de autovehicule furate.

Aș prefera ca fondurile [guvernamentale] să fie alocate în acest sens, mai degrabă decât în reduceri de taxe pe anul viitor. Acest lucru este important pentru foarte mulți oameni și are legătură cu structura societății în care ne aflăm“, a declarat Adrian Mardell.

Prețurile asigurărilor au explodat pentru proprietarii de mașini din grupul JLR și ajung la până la 30 de mii de lire pe an, în condițiile în care prețurile mașinilor sunt cuprinse între 33 de mii de lire sterline pentru Jaguar XE și 160 de mii de lire sterline pentru Range Rover. Creșterea prețului polițelor a determinat JLR să ofere clienților propria poliță de asigurare, în încercarea de a prevenirea anularea comenzilor pentru mașini.

Acest lucru este rezultatul unui val masiv de furturi de autovehicule produse de grupul JLR. Modelele cele mai predispuse furturilor sunt cele produse între 2018 și 2022, care nu dispun de cele mai recente norme de securitate și permit infractorilor să cloneze cheia mașinii de la distanță și să deblocheze autovehiculul. Până acum, Jaguar Land Rover a investit 15 milioane de lire sterline pentru a actualiza softul vehiculelor. Compania transmite că, din cele 12.800 de modele din cea mai recentă gamă Range Rover vândute, doar 11 au fost furate și niciunul dintre jafuri nu a implicat metoda respectivă.

Ar trebui companiile să finanțeze autoritățile statului? Cred că trebuie să avem o discuție la nivel național despre acest lucru, o discuție bazată pe impactul asupra industriei și implicarea guvernului, despre motivele din spatele situației, despre crima organizată și despre ce putem face pentru a opri acest fenomen“, a mai declarat șeful JLR.

Grupul auto britanic a raportat un profit brut record de 627 de milioane de lire sterline în ultimul trimestru al anului trecut, de aproape trei ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2022. Creșterea, ca urmare a cererii pentru cel mai nou model Range Rover. Compania va lansa un Range Rover electric anul acesta, parte a unei investiții de 15 miliarde de lire sterline în procesul de electrificare a gamei.

Sursa: Financial Times

Sursa Foto: VanderWolfImages / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday