Datele agenției guvernamentale americane de statistică, analizate de platforma RentCafe, arată că, în 2022, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani spun că înțeleg legătura dintre orele de somn și un stil de viață sănătos, mulți dintre ei fiind conștienți de beneficiile pe termen lung, dar și scurt, al unui ciclu de somn îndelungat. De asemenea, tinerii americani susțin că respectă un ciclu de somn în fiecare noapte, și preferă să renunțe la cine târzii sau ieșiri în oraș. 

În 2022, tinerii în vârstă de 20 de ani au raportat că au dormit în medie nouă ore și 28 de minute pe noapte, ceea ce reprezintă o creștere de 8% față de cele opt ore și 47 de minute în 2010. De asemenea, un studiu realizat pe un eșantion de mai mult de două milioane de clienți ai producătorului american de paturi și saltele Sleep Number arată că tineri americani se culcă din ce în ce mai devreme. În cazul celor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, ora medie de culcare a fost, în luna ianuarie 2023, 22:06, față de 22:18 în aceeași lună din 2023.

Schimbarea a fost sesizată și de patronii de restaurante. Spre exemplu, rezervările între orele 16:00 și 18:00, prin intermediul portalului Yelp, reprezintă acum 31% din total, față de 19% în 2017. Proporția rezervărilor între orele 18:00 și miezul nopții au scăzut în tandem. În orașul New York, barurile organizează acum petreceri mai devreme decât de în trecut.

Șeful programului de cercetare a tulburărilor de somn de la Spitalul General Massachusetts din Boston se declară fericit să vadă că tot mai mulți oameni iau somnul în serios, dar spune că obiceiul culcatului devreme nu trebuie exagerat. “Oamenii devin puțin nevrotici în legătură cu acest lucru”. Acesta precizează că nu vede niciun beneficiu intrinsec în a te culca mai devreme, “decât dacă trebuie să te trezești la 3 dimineața”, dar că promovează beneficiile unei ore de culcare consecvente și ale unei perioade de somn cuprinsă între șapte și nouă ore.

Sursa: WSJ

Foto: Oksana Bondar | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday