Parlamentarii din camera inferioară a legislativului german au adoptat bugetul pentru anul 2024, cu câteva luni întârziere, care cuprinde inclusiv prevederea referitoare la subvenția pentru motorină. 

Proiectul de buget, de 477 de miliarde de euro, mai propune taxe mai mari pentru traficul aerian și noi criterii pentru acordarea sprijinului financiar pentru familii. Pentru ca bugetul să fie considerat adoptat, este nevoie de un vot și din partea Bundesrat, instituție în care cele 16 landuri sunt reprezentate de membri ai guvernelor locale.

Reducerea subvenției este o măsură ce a determinat agricultorii să iasă în stradă. Recent, peste zece mii de oameni au blocat străzile din centrul Berlinului, unde au adus sute de utilaje și tractoare. Șeful Asociației Fermierilor Germani a sugerat, joi, că Bundesrat ar putea împiedica adoptarea respectivei măsuri. 

DW amintește că planurile guvernului, în privința cheltuielilor, au primit o mare lovitură în luna noiembrie, când Curtea Constituțională a blocat transferul a 60 de miliarde de euro necheltuite, dintr-un fond constituit în timpul pandemiei, către finanțarea inițiativelor de mediu și a industriei.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday