Aceasta reprezintă cea mai amplă solicitare de rechemare în service impusă pentru Tesla, fiind vizate Model S (2012-2023), Model X (2016-2024), Model 3 (2017-2023), Model Y (2019-2024) și Cybertruck, abia lansat. Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a explicat că tableta Tesla are fonturile prea mici ale elementelor de avertizare, ce trebuie să semnaleze diversele probleme ale mașinii, iar acestea genera situații periculoase. Concret, fontul prea mic le face greu de citit sau de observat de către șofer și poate crește astfel riscul de accident, susțin autoritățile americane. 

Dar problema va fi rezolvată gratuit de Tesla, printr-o actualizare de soft, gratuită. Aceasta a fost emisă încă de săptămâna trecută, având rolul de crește dimensiunea afișajului, printre altele, pentru indicatorii sistemului de frână, de parcare și ABS.

Standardele federale impun ca mărimea imaginilor să fie de aproximativ 3 milimetri, iar “culorile folosite pentru a le lumina să fie în nuanțe vizibile și contrastante”. Totuși, nu este prima dată când Tesla recheamă din mașinile sale, ca urmare a depistării unor probleme. În urmă cu două luni, de pildă, constructorul american de mașini a rechemat peste două milioane de mașini, după ce autoritatea de reglementare a constatat că funcția Autopilot este parțial defectă.

Surse: NY Times, Reuters

Sursa foto: Sylvain Robin | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday