Anunțul a fost făcut ieri de Meta, care a precizat că acțiunile din clasele A și B vor avea un dividend de 50 de cenți pe acțiune. Astfel, Zuckerberg care este cofondatorul și CEO-ul Meta și care deține 13% din pachetul companiei, adică 350 de milioane de acțiuni, va primi 175 de milioane de dolari în fiecare trimestru. Pe lângă veniturile din dividende, averea lui Zuckerberg a crescut și datorită avansului acțiunilor Meta, care au s-au triplat în 2023.

Mark Zuckerberg este, conform topului întocmit de Bloomberg citat de Business Insider, a cincea cea mai bogată persoană din lume cu o avere de 142 de miliarde de dolari. Averea sa a crescut în prima lună a anului 2024 cu 11,2%, ca urmare majorării acțiunilor Meta.

Pe parcursul întregului an 2023, veniturile Meta au crescut cu 16% față de 2022, iar profitul a urcat cu 69%, până la 39 de miliarde de dolari. Rezultatele au venit după o perioadă marcată de un val de disponibilizări la nivelul companiei, în cadrul căruia au fost concediați mii de angajați.

Sursa: Business Insider

Foto: Frédéric Legrand | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday