Grant Shapps, secretarul britanic al Apărării, a declarat într-un interviu pentru The Telegraph că “regimurile care nu cred în democrație urmăresc războiul din Ucraina și ar putea lansa atacuri asupra statelor occidentale, dacă vor ajunge la concluzia că acestea au rămas fără muniție”. Marea Britanie se pregătește în prezent pentru o astfel de situație, în contextul în care “trăim vremuri din ce în ce mai periculoase”, a mai spus Shapps. El a dezvăluit că, luna trecută, armata britanică a înrolat 10.800 de persoane, dublu față de pasul obișnuit.

“Trebuie să fie foarte, foarte clar că acest lucru este existențial… nu este vorba doar despre Ucraina acum. Toată lumea se uită la ce se întâmplă acolo – iranienii se uită. Rămânem fără suflu, rămânem fără răbdare și abandonăm Ucraina? Atunci China se va uita în Indo-Pacific, Coreea de Nord se va uita și ea la asta. Este de o importanță vitală pentru interesele noastre naționale și, cu siguranță, pentru lumea civilizată occidentală, ca Ucraina să aibă succes în propria țară”, a mai declarat secretarul Apărării.

Grant Shapps a fost la Washington, în această săptămână, unde s-a întâlnit cu Lloyd Austin, omologul său american, și cu Antony Blinken, secretarul de Stat al SUA. El a mai spus că va folosi reuniunea miniștrilor apărării din NATO, care va avea loc săptămâna viitoare, pentru a îndemna statele membre să respecte angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru apărare.

Sursa: The Telegraph

Foto: Wirestock | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday