Update. Poliția l-a reținut pe bărbatul care a luat ostatici șapte persoane, într-o fabrică Procter & Gamble. Acestea din urmă au scăpat nevătămate. Potrivit declarației oficiale a autorităților, prin gestul său, bărbatul ”a vrut să atragă atenția asupra ocupației israeliene în Fâșia Gaza”.

Știrea în formă inițială. Potrivit presei turce, un bărbat înarmat a intrat în fabrica americană de cosmetice Procter & Gamble, aflată în zona industrială Gebze din provincia Kocael. Un membru al sindicatului lucrătorilor din farbrică a transmis că au fost luați ostatici șapte oameni, restul fiind eliberați.

Poliția a intervenit rapid pentru a-l convinge pe atacator să elibereze pe toată lumea. Din informațiile transmise de poliție până la acest moment acțiunea atacatorului ar fi un gest de protest față de războiul acțiunile militare ale Israelului în Fâșia Gaza. La fața locului au fost trimise forțele speciale. 

Pe rețelele sociale, circulă o imagine cu bărbatul, care are o armă în mână. În spatele lui, pe un perete, este desenat steagul palestinian și sunt scrise cuvintele “Pentru Gaza”.

Surse alternative: Deutsche Welle, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday