Mai mulți oficiali americani au declarat pentru publicația CBS News, citată de BBC, că au fost aprobate planuri pentru o serie de atacuri aeriene asupra unor ținte iraniene din Irak și Siria, în următoarele zile. Aceștia au precizat că vremea va influența momentul atacurilor pentru că, deși SUA au capacitatea de a efectua atacuri în condiții meteorologice nefavorabile, armata americană preferă o vizibilitate bună pentru a evita victimele colaterale.

Decizia SUA de astăzi este un răspuns la atacurile cu drone și rachete care vizează forțele americane din regiune, inclusiv atacul cu drone de duminică, care a ucis trei militari americani la baza Tower 22 din Iordania, lângă granița cu Siria.

SUA au atribuit atacul unei grupări umbrelă, ce include filiala Hezbollah din Irak. Iranul a negat orice rol în atacul asupra bazei militare americane.

Surse: CBS News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday