Poliția a precizat că Rehan Zeb Khan, care era înscris în cursa electorală pentru un loc în Adunarea Națională, se afla în mașina sa, alături de alte trei persoane, când un grup de bărbați înarmați au deschis focul asupra vehiculului. CNN scrie că Zeb Khan a fost afiliat partidului PTI al fostului premier Imran Khan. Gruparea ISIS-K a revendicat ulterior atacul armat. 

Este al doilea politician ucis în ultimele săptămâni, după ce Malik Kaleem Ullah, care candida pentru un loc în parlamentul provinciei Khyber Pakhtunkhwa, a fost împușcat mortal pe 10 ianuarie în timp ce mergea din ușă în ușă pentru a-și face campanie.

Atentatul de miercuri este cel mai recent dintr-o serie de atacuri armate care au vizat candidații partidelor politice din Pakistan, înainte de alegerile generale din 8 februarie. Tot miercuri, reședințele și birourile mai multor candidați ai Partidului Popular și biroul electoral al formațiunii politice Liga Musulmană au fost atacate, 15 persoane fiind rănite. Cel puțin unul dintre atacuri a fost revendicat de gruparea militantă separatistă Armata de Eliberare Baloch.

Ca răspuns la atacurile din ce în ce mai frecvente, Comisia Electorală din Pakistan a convocat joi o reuniune de urgență a oficialilor din domeniul securității naționale pentru a discuta despre “deteriorarea” ordinii publice și a respectării legii. Miercuri, oficialii militari din Pakistan s-au reunit cu ocazia unei conferințe anuale în cadrul căreia au discutat despre posibilă desfășurare a armatei pe străzi, pentru a ajuta comisia electorală să organizeze alegerile generale. 

Surse: CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday