mike freer

Mike Freer, parlamentar și subsecretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, a anunțat, în cadrul unui interviu acordat Daily Mail, că va renunța la funcțiile pe care le deține, din cauza “amenințărilor prea mari la adresa propriei securități”.

Situația în care se află oficialul ar putea fi generată de poziția sa declarată pro-israeliană. Acesta reprezintă Nordul Londrei, circumscripția electorală cu un număr ridicat de alegători evrei, precizând că nu poate renunța la convingerile sale prin intermediul intimidărilor. Pe lângă Freer, și alți politicieni au anunțat că nu vor mai participa la alegerile viitoare.

În 2021, un alt parlamentar a fost ucis cu cuțitul, iar atacatorul declarase atunci că voia să-l ucidă și pe Mike Freer. Atacul a fost considerat de Poliția Metropolitană din Londra unul terorist, “motivația din spatele său fiind religioasă”. Mike Freer a subliniat că nu poate să își supună constant familia la stres din cauza siguranței lui. “Am fost foarte norocos că, de fapt, în ziua în care trebuia să mă aflu în Finchley (locul atacului din 2021) mi-am schimbat planurile și am venit la Whitehall”, a spus Freer.

După incidentul din 2021, Mike Freer și ceilalți din circumscripția sa au început să poarte veste anti-înjunghiere la toate evenimentele publice. Oficialul a spus că a primit de mai multe ori amenințări din partea grupului Musulmani Împotriva Cruciadelor, activ în UK, în care i-a transmis că va fi înjunghiat. De asemenea, a reclamat, de mai multe ori, că a găsit “cocktailuri Molotov pe treptele biroului său”, iar în decembrie acesta a fost chiar incendiat. 

Surse alternative: The Guardian, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday