Rheinmetall a transmis într-un comunicat de presă că își extinde prezența în România prin preluarea cotei majoritare a producătorul român de vehicule Automecanica Mediaș, respectiv 72,5% din acțiuni. Noua entitate va funcționa sub numele de Rheinmetall Automecanica SRL. Acordul necesită aprobarea autorităților guvernamentale germane înainte de a intra în vigoare. Pe termen mediu, Rheinmetall estimează potențialul anual de vânzări al companiei nou-achiziționate la aproximativ 300 de milioane de euro.

Automecanica Mediaș este un producător de vehicule speciale, autocamioane și remorci destinate atât pentru piața civilă, cât și cea militară. Rheinmetall cooperează cu Automecanica din 2022, când cei doi parteneri și-au unit forțele pentru a opera o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare, România.

Uzina din Mediaș este pregătită să joace un rol-cheie în menținerea pregătirii operaționale a vehiculelor de luptă din Ucraina, construite în Occident, precum și în asigurarea suportului logistic. Prezența Rheinmetall în România înseamnă că forțele dislocate pe flancul estic al NATO vor putea conta pe timpi de răspuns mai scurți și pe lanțuri de aprovizionare mai robuste“, a transmis compania germană.

Achiziția constituie o nouă extindere a rețelei globale de producție de vehicule a Rheinmetall, care include deja fabrici din Statele Unite, Canada, Australia, Regatul Unit, Austria, Țările de Jos și Germania. Pe lângă extinderea semnificativă a capacității de producție și întreținere, achiziția se adaugă portofoliului său actual de vehicule militare.

Intrarea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităților defensive ale UE și NATO pe flancul estic. Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim România în proiecte viitoare, în domeniul vehiculelor dar și cu alte tehnologii Rheinmetall. Includerea partenerilor locali și întărirea economiei românești sunt chestiuni de interes central pentru noi. Ne dorim să răspundem în cel mai bun mod posibil așteptărilor politicienilor și militarilor României“, a precizat directorul executiv al Rheinmetall, Armin Papperger.

Sursă: Rheinmetall

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday