Evenimentele s-au petrecut miercuri seara, în zona Clapham, în sudul Londrei, unde a avut loc inițial o coliziune în trafic, între o mașină în care se afla un bărbat, și o alta, cu o femeie și doi copii. Bărbatul s-a dat jos din mașina avariată și a aruncat cu o substanță lichidă, probabil acid, asupra femeii. Martorii au povestit pentru presa britanică că, ulterior, individul a tras-o afară din mașină pe una dintre fetițe și a trântit-o violent la pâmânt.

Photos from the scene show an abandoned silver hatchback abandoned on Lessar Avenue

Ulterior a fugit, fiind urmărit pe străzi de câțiva dintre trecătorii care au văzut incidentul. Alți martori au sărit în ajutorul femeii, care striga că nu mai vede. În total, nouă persoane au fost rănite – femeia și cei doi copii, dar și trei polițiști și alte două persoane care au intervenit pentru a acorda ajutor, fiind probabil arse la contactul cu “substanța corozivă neidentificată”. 

Un elicopter al Poliției Metropolitane și multiple echipaje de poliție au desfășurat pe parcursul nopții căutări în zonă, dar atacatorul încă nu a fost prins. Nu se cunosc detalii despre incident și nu este clar dacă ciocnirea mașinilor a fost un accident sau dacă cei implicați se cunoșteau.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday