Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Rusia “percepe drept o amenințare” exercițiul “Steadfast Defender” al NATO și “va lua contramăsuri”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președinției ruse, Dimitri Peskov, Rusia “interpretează fără echivoc” exercițiul NATO lansat în Europa drept o amenințare, deoarece “NATO este un instrument de confruntare”.

“Reprezintă o amenințare pentru noi, așa o percepem, iar în acest sens se iau contramăsuri adecvate. Cu atât mai mult cu cât alianța își mută infrastructura militară spre granițele noastre,  fără încetare, de câteva decenii”, a menționat Peskov.

Dimitri Peskov susține că alianța a fost “concepută, formată și configurată” ca un mijloc de combatere a Rusiei și “este guvernată în acest moment de Statele Unite”. 

“Steadfast Defender” este cel mai mare exercițiu al NATO de după sfârşitul Războiului Rece. Acesta implică desfășurarea a peste 90 de mii de soldați, cea mai mare parte în Europa de Est, într-o simulare ce implică scenariul unui atac al Rusiei asupra unui stat membru al alianței.

Exercițiul NATO a debutat în urmă cu o săptămână și va continua până în luna mai, accentul fiind pus pe pregătirea trupelor, antrenamentul și redistribuirea operațională a unităților. 

Sursă: TASS

Sursă foto: NATO

Folosim cookies