Potrivit purtătorului de cuvânt al președinției ruse, Dimitri Peskov, Rusia “interpretează fără echivoc” exercițiul NATO lansat în Europa drept o amenințare, deoarece “NATO este un instrument de confruntare”.

“Reprezintă o amenințare pentru noi, așa o percepem, iar în acest sens se iau contramăsuri adecvate. Cu atât mai mult cu cât alianța își mută infrastructura militară spre granițele noastre,  fără încetare, de câteva decenii”, a menționat Peskov.

Dimitri Peskov susține că alianța a fost “concepută, formată și configurată” ca un mijloc de combatere a Rusiei și “este guvernată în acest moment de Statele Unite”. 

“Steadfast Defender” este cel mai mare exercițiu al NATO de după sfârşitul Războiului Rece. Acesta implică desfășurarea a peste 90 de mii de soldați, cea mai mare parte în Europa de Est, într-o simulare ce implică scenariul unui atac al Rusiei asupra unui stat membru al alianței.

Exercițiul NATO a debutat în urmă cu o săptămână și va continua până în luna mai, accentul fiind pus pe pregătirea trupelor, antrenamentul și redistribuirea operațională a unităților. 

Sursă: TASS

Sursă foto: NATO

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday