Judecătoarea de la Tribunalul Suceava este acuzată de trafic de influență, deținere, consum și trafic de droguri de mare risc (precum și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri), folosirea, în mod direct și indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, favorizarea făptuitorului și luare de mită.

Concret, a profitat de funcția sa și le-a furnizat unor interlopi puși sub acuzare în același dosar informații despre perchezițiile domiciliare ce urmau a fi efectuate de DIICOT. De asemenea, procurorii au stabilit că judecătoarea a deținut în locuința sa droguri de mare risc.

Ministerul Public a transmis că alături de aceasta au fost trimise în judecată și alte două persoane.

Cel de-al doilea inculpat este acuzat că i-a dat mită judecătoarei, atât în mod direct, cât și prin intermediul altei persoane, o serie bunuri și foloase necuvenite, cu scopul de a obține o hotărâre judecătorească favorabilă într-un dosar al Tribunalului Suceava în care a fost trimis în judecată.

Cel de-al treilea inculpat este acuzat de trafic de influență, după ce a pretins de la o persoană suma de 30 de mii de euro, bani pe care i-a și primit, pentru a-și exercita influența asupra magistraților de la Curtea de Apel Suceava în vederea obținerii unei soluții de achitare pentru o persoană trimisă în judecată. De altfel, este acuzat și de deținere, consum și trafic de droguri de mare risc.

Sursă: Ministerul Public

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday