Ministerul rus al Apărării a anunțat că, în urma schimbului de prizonieri de astăzi, “fiecare parte a recuperat câte 195 de soldați”. Separat, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a spus că au fost eliberate 207 persoane, soldați și civili ucraineni. 

Președintele a publicat imagini și videoclipuri de după transferul de prizonieri. Potrivit Ucrainei, a fost cel de-al 50-lea schimb de la izbucnirea războiului și a avut loc la o săptămână după ce Rusia a acuzat că Ucraina a doborât un avion militar de marfă care, susțin rușii, transporta în jur de 65 de ostatici ucraineni. Kievul a pus la îndoială afirmația Moscovei și a cerut prezentarea unor dovezi.

Anchetatorii ruși susțin că primele date sustrase din înregistrările de zbor ale avionului Il-76 sugerează că acesta a fost doborât de o rachetă în regiunea Belgorod (vest), în apropiere de granița cu Ucraina.

Surse alternative: BBC, France24

Foto: X/@ZelenskyyUa

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday