“Cer Ministerului de Finanţe ca în zilele următoare să vină cu impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei. După cum bine ştim, până în 2.000 de lei nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 şi 3.000 de lei, ca să mărim această marjă până la 3.000 de lei fără impozitare, astfel încât să vedem dacă ne permitem. Aştept recomandarea ministrului Finanţelor, după majorarea de 13.8% şi recalcularea de la 1 septembrie, dacă ne permitem să avem şi această scutire de impozite până în 3.000 de lei”, a declarat premierul Ciolacu în deschiderea ședinței de guvern. 

Separat, Nicolae Ciucă a declarat anterior că, în urma calculelor PNL, impactul bugetar al acestei măsuri ar fi de aproximativ 150 de milioane de lei pe lună, fiind vorba “de aproximativ un milion de beneficiari care s-ar încadra în pragul între 2.000 şi 3.000 lei”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday