Procuratura bulgară nu a precizat numele celor șase cetățeni ruși căutați, dar a specificat faptul că aceștia sunt suspectați că au fost implicați în explozia din 2011 de la depozitele omului de afaceri Emilian Gebrev, în alte două explozii de la fabrica de arme VMZ din 2015 și la uzina Arsenal, în 2020.

În toate cele patru cazuri, nu au fost stabilite motive specifice. Nu au existat victime sau răniți, iar materialul exploziv a fost declanșat de la distanță”, au transmis procurorii bulgari atunci. Din depozitele vizate urma să fie trimisă muniție către Ucraina și Georgia, înainte de izbucnirea războiului. 

Toate cele trei cazuri au fost combinate într-o singură anchetă, care este în curs de desfășurare încă din luna aprilie 2021. Potrivit postului bulgar de televiziune “Radio Liberty”, trei dintre cetățenii ruși căutați sunt, de asemenea, acuzați de otrăvirea lui Emilian Gebrev în 2015.

Parchetul din Sofia investighează în același dosar de acte de terorism și implicarea unor cetățeni bulgari. Pe lângă exploziile menționate, în vara anului trecut, un incendiu de proporții a izbucnit la un depozit al companiei producătoare de armament EMKO, în apropierea orașului Karnobat, care aparține, de asemenea lui Emilian Gebrev.

Sursa: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday