Arma va ajunge pe câmpul de luptă chiar miercuri, 31 ianuarie, conform declarațiilor a doi oficiali americani și a două persoane cu cunoștințe despre chestiune, care au făcut declarații sub protecția anonimatului.

Aceasta este dezvoltată în comun de companiile Boeing și Saab. Este alcătuită dintr-o bombă ghidată, de 250 de kilograme, legată de un motor de rachetă, cu lansare de la sol. Armata Americană nu are în dotare această bombă, însă deține o versiune similară, care este lansată din aer, notează Politico.

Deși arma nu are aceeași rază de acțiune ca rachetele britanice Storm Shadow (până la 550 km) sau ca cele ATACMS (până la 300 km) furnizate de Pentagon, ea sosește într-un moment în care stocurile de artilerie și muniții sunt pe terminate. Pentagonul a anunțat că va furniza arma Ucrainei încă din februarie anul trecut, dar procesul a fost unul greoi, pentru că, în acest timp, s-au desfășurat testele.

Sursă: Politico

Foto: Palinchak – Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday