Guvernul american a desfășurat, în ultimele luni, o operațiune pentru combaterea pirateriei informatice chinezești, care până acum a compromis mii de dispozitive, au dezvăluit agenției Reuters trei oficiali implicați în acțiunea executivului de la Washington.

Mai exact, Departamentul de Justiție și FBI au încercat să blocheze sisteme ale grupului de hackeri Volt Typhoon, iar Administrația Biden a intensificat măsurile pentru combaterea acestui fenomen. Oficialii din domeniul securității cibernetice au transmis că Volt Typhoon a acționat ca parte a unui efort mai amplu de a compromite elemente de infrastructură critică din Occident, cum sunt porturile, furnizorii de internet sau de utilități. 

Breșele de securitate ar putea permite Chinei, de asemenea, să oprească de la distanță instalații importante din regiunea Indo Pacific, care deservesc într-un fel sau altul personalul militar american, au explicat experții în securitate națională. Oficialii americani explică pentru Reuters că sunt îngrijorați de faptul că hackerii vor să afecteze procesele de pregătire ale Statelor Unite, în cazul în care China ar invada Taiwanul. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday