Forțele speciale israeliene, îmbrăcate în civili și medici, s-au infiltrat marți în spitalul Ibn Sina din orașul Jenin, din Cisiordania, și au ucis trei bărbați palestinieni. Informația a fost confirmată atât de oficiali israelieni, cât și palestinieni. Ministrul israelian al Securității Naționale a postat pe rețelele de socializare o înregistrare video din interiorul spitalului, în care militarii israelieni sunt îmbrăcați în haine specifice personalului medical și în care pot fi văzuți transportând un scaun cu rotile și un scaun auto de copii.

Hamas a declarat că bărbații erau luptători ai Brigăzii Jenin, un grup care reunește facțiunile armate palestiniene din Cisiordania, dar a recunoscut că cel puțin unul dintre ei era și membru Hamas. Armata israeliană (IDF) susține că aceștia erau teroriști “care aveau legătură cu Hamas și cu gruparea Jihadul Islamic”. Conform IDF, unul dintre bărbați “fusese implicat recent în promovarea unor activități teroriste semnificative și se ascundea în spitalul Ibn Sina din Jenin”, iar ceilalți doi, frați, “erau agenți teroriști”. 

Palestinienii cer intervenția și protecția ONU, în urma atacului, deoarece acesta a avut loc într-un spital. Reprezentanții spitalului precizează că cei trei bărbați dormeau în momentul atacului. Din primele informații, nu sunt alte victime.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday