E. Jean Carroll, acum în vârstă de 80 de ani, l-a dat în judecată pe Donald Trump (77 de ani) în luna noiembrie 2019, pentru faptul că acesta a negat că a violat-o, în 1996, într-o cabină de probă a unui magazin din Manhattan.

Trump a afirmat constant că nu o cunoștea pe Carroll și a susținut că femeia a inventat povestea, pentru a impulsiona vânzările cărții sale de memorii. Vineri, un juriu federal din New York i-a acordat acesteia daune în valoare de 83,3 milioane de dolari, din care 18,3 milioane de dolari despăgubiri compensatorii, restul fiind daune punitive.

Scriitoarea a argumentat că Trump i-a distrus reputația de scriitor și jurnalist respectat. The Guardian amintește că, anul trecut, femeia a obținut daune de cinci milioane de dolari, după ce a câștigat procesul pentru abuz sexual.

Fostul președinte se confruntă cu patru dosare penale, inclusiv două legate de evenimentele de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021. El a pledat nevinovat în toate cazurile, de care s-a folosit pentru a spune că sunt motivate politic și au ca scop împiedicarea lui de a obține un nou mandat de președinte, la alegerile din această toamnă.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday