Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune a stabilit că bugetul pentru 2024 “nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional. (…) TVR se vede nevoită să amâne participarea la Eurovision Song Contest pentru o ediţie viitoare”.

TVR dă vina și pe resursele consistente alocate pentru transmiterea Jocurilor Olimpice din vară de la Paris, dar și “pe continuarea procesului de retehnologizare – automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare îndelung amânate”.

România beneficiase de o prelungire a termenului limită pentru înscrierea la concursul din 2024, din partea European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului. Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday