Incendiul a izbucnit peste noapte la rafinăria deținută de Rosneft, și nu a provocat victime sau răniți, conform administrației din Krasnodar Krai. Între timp, incendiul a fost stins.

Nu este clar dacă ucrainenii au atacat rafinăria, însă potrivit unei publicații ruse pro-Kremlin, localnicii au raportat că au văzut mai multe drone zburând deasupra regiunii, atât înainte cât și după incendiu. Mai multe explozii asupra unor depozite de petrol din Rusia, inclusiv în regiunile Bryansk, Oryol și Leningrad, au fost raportate în ianuarie.

Tuapse este singura mare rafinărie de petrol din Rusia situată pe malul Mării Negre. Este una dintre cele mai vechi din țară, fiind construită în 1929. În 2013, însuși președintele Vladimir Putin a supravegheat punerea în funcțiune a unei noi unități primare de procesare a țițeiului, ca urmare a unui proces de modernizare.

Surse: Reuters, Kyiv Independent

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday