Autoritatea de reglementare a aviației din SUA (FAA) a transmis că impune o serie de acțiuni suplimentare, pentru a se asigura că fiecare aeronavă este în siguranță, deoarece incidentul din 5 ianuarie, în care a fost implicată o aeronavă Boeing 737-9 MAX “nu trebuie să se mai repete“.

În consecință, FAA a informat Boeing că nu va acorda nicio extindere a producției MAX, inclusiv a 737-9 MAX. De asemenea, a cerut un proces amănunțit de inspecție și întreținere, care trebuie efectuat pe fiecare dintre cele 171 de aeronave 737-9 MAX reținute la sol. A transmis că, abia după finalizarea cu succes a inspecției, aeronava va fi eligibilă pentru a repusă în funcțiune.

Familia MAX include cel mai bine vândut model, 737 MAX 8, principala sursă de venit a Boeing. Momentan nu este clar cum oprirea extinderii producției MAX va afecta compania.

Planurile Boind prevedeau ca producția să crească de la 38 de avioane pe lună la sfârșitul lui 2023, la 42 în februarie 2024, respectiv 57 în octombrie 2025. Acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ -4%, după anunțul FAA.

Surse alternative: FAA, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday