Poliția din Ungaria a dus la audieri 11 suspecți bănuiți că pregăteau o lovitură de stat, “cu perspectiva de a dezarma poliția și armata, în cazul în care instituțiile s-ar fi opus”. Dintre aceștia, trei au fost reținuți, având vârste de 53, 68 și 88 de ani.

Poliția arată că, în noiembrie, pe o rețea de video-sharing, a fost postat un videoclip în care mai multe persoane pretindeau că vor forma “Ungaria scită” și că vor înarma “o forță militară națională liberă”. Persoanele din clip au mai anunțat și că vor aresta foștii și actualii membri ai guvernului sau că vor aresta polițiști, dacă instituția se va opune loviturii de stat. Totuși, nu este clar de ce resurse dispuneau membrii grupării și nici dacă exista un plan concret în acest sens.

Descinderile au avut loc, marți, în județele Veszprém, Pesta, Zala, Bács-Kiskun și Budapesta. Au fost confiscate mai multe arme, despre care se crede că sunt încărcate cu muniție reală, însă acest lucru trebuie dovedit prin expertizarea criminologică. În plus, au mai fost ridicate documente” care neagă existența statului ungar, dar și unele la care organizația se referă ca la acte de identitate sau pașapoarte diplomatice.

Sursa: Comunicatul Poliției Ungare

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday