Patru persoane au declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că Tesla le-a semnalat furnizorilor că plănuiește ca la jumătatea anului viitor să înceapă producția unui nou vehicul electric pentru piața de masă, cu numele de cod “Redwood”. Potrivit informațiilor agenției de presă, Redwood va fi un un crossover compact.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vorbit de mai multe ori despre crearea unor vehicule electrice la prețuri accesibile. În 2020, Musk promisese că va construi o mașină de 25 de mii de dolari, după care a renunțat la idee, apoi a readus-o în discuție. Cea mai ieftină mașină Tesla este sedanul Model 3, care în SUA are în prezent un preț de pornire de 39 de mii de dolari.

Astfel, lansarea unor noi modele, dintre care cel puțin unul la preț accesibil, i-ar permite să concureze cu mașini mai ieftine pe benzină și cu un număr tot mai mare de vehicule electrice ieftine, cum ar fi cele produse de BYD din China (care a depășit Tesla ca cel mai mare producător de vehicule electrice din lume, în ultimul trimestru din 2023).

Însă Tesla are un istoric în a-și rata obiectivele pentru lansări și își subestimează prețurile, reamintește Reuters. Producția Cybertruck, de exemplu, a fost întârziată mult, iar prețul său de pornire de 60.990 de dolari SUA este cu 50% mai mare decât a declarat Musk în 2019. A obține un profit din vehiculele electrice mai ieftine va fi o provocare pentru Tesla, având în vedere costurile bateriilor, precum și dificultățile de a produce vehicule ieftine de calitate.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday