Videoclipul a fost postat pe conturile oficiale ale CIA, de pe rețelele de socializare, și încearcă să convingă angajații serviciilor de informații rusești “să schimbe tabăra” și să lucreze ca agenți dubli pentru Washington. În clip, CIA se adresează “rușilor patrioți”, care lucrează pentru agențiile de informații din Rusia și care s-ar putea simți trădați de “corupția din cercurile de elită” și de modul precar în care sunt echipați și aprovizionați militarii ruși.

Cei din jurul tău s-ar putea să nu vrea să audă adevărul. Dar noi o facem. Nu ești neputincios”, se arată în videoclip, după care sunt descrise metodele de a contacta CIA. Personajul principal, unul fictiv, este un rus în vârstă de 35 de ani, despre care se spune că este patriot. Pe parcurs, el afirmă: “Conducerea de rang înalt a vândut țara pentru palate și iahturi, într-un moment în care soldații ruși mănâncă cartofi stricați și trag cu arme preistorice. Oamenii de rând sunt forțați să dea mită pentru a găsi pur și simplu un loc de muncă. În timpul monologului său, sunt derulate secvențe, în contrast, cu iarna rusească sumbră și cu limuzine ale oficialilor ruși. CIA lansează, la patru luni, astfel de videoclipuri.

Vladimir Putin, fost spion KGB, a cerut serviciului rus de securitate internă FSB să își intensifice activitatea pentru a contracara ceea ce a numit o creștere a spionajului din partea Occidentului. Kremlinul respinge acuzațiile de corupție și susține că face totul pentru a se asigura că Armata Rusă are la dispoziție cele necesare, pentru succesul “operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Surse alternative: Reuters, Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday