Noul Porsche Macan complet electric va fi prezentat joi, 25 ianuarie, în Singapore, iar presa de specialitate scrie că comenzile pentru noul autovehicul al producătorului german vor putea fi plasate la scurt timp după eveniment, însă prețul de pornire nu a fost încă anunțat. Model actual de Macan, cu motor convențional, va fi în continuare produs.

Michael Mauer, șeful departamentului de design al Porsche, a declarat, legate de partea de estetică exterioară a noului SUV, că “fiecare mașină sport nouă trebuie să fie foarte clar recunoscută ca făcând parte din familia de produse Porsche și din modelul în cauză, dar trebuie în același timp să fie percepută ca fiind un nou produs”.

Producătorul auto german afirmă, într-un anunț publicat pe site-ul companiei referitor la noul model Macan, că trecerea de la un model cu ardere internă la un sistem de propulsie complet electric a reprezentat o provocare pentru echipa Porsche. Michael Mauer a declarat că procesul s-a dovedit dificil, având în vedere că noul Macan este primul model electrificat, dar care are deja “o identitate de produs existentă, stabilită”.

Acesta a mai precizat că “motorul complet electric al mașinii oferă noi posibilități, dar implică și provocări. De exemplu, absența blocului motor masiv ne permite o interpretare mai pronunțată a topografiei tipice a capotei. În același timp, bateria este încă destul de mare, deci ocupă mult spațiu și ar putea perturba raportul lățime/înălțime definitoriu pentru vehicul. Și, bineînțeles, aerodinamica joacă un rol important în ceea ce privește autonomia bateriei unei mașini sport electrice”.

Toate componentele importante pentru șofer sunt plasate în jurul acestuia pentru a fi accesate direct. Iar cu ecranul curbat, am dus lucrurile chiar mai departe […]. Am creat, de asemenea, un fel de mod minimalist în instrumentarul de bord. Acesta permite șoferului să selecteze doar elementele din panoul de instrumente care sunt esențiale pentru condus, concentrându-se doar pe lucrurile care sunt absolut necesare”, a mai declarat Mauer.

Sursa: Porsche, Autoblog

Sursă foto: Porsche

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday