Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), Daniel Hagari, a transmis că două clădiri ale Hamas s-au prăbușit în momentul în care în ele se aflau soldați israelieni. Concret, explică oficialul, soldații, majoritatea rezerviști, au fost uciși după explozia unei rachete trase de Hamas dintr-un lansator de umăr și care a lovit un tanc israelian, aflat în apropierea clădirilor minate special pentru a fi distruse. 

În total, 21 de soldați au murit și unul a fost grav rănit. Nu este clar dacă a fost o ambuscadă bine pregătită, iar IDF precizează că investighează circumstanțele atacului. Atacul a avut loc luni după-amiază, în jurul orei 16 (ora României), iar într-o informare inițială, oficialii israelieni au transmis că este vorba de 10 soldați uciși, nu 21. Este cel mai grav bilanț zilnic pentru armata israeliană, de la începutul conflictului din Gaza.

Surse alternative: BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday