Rachetele de croazieră rusești au pătruns în Ucraina din trei direcții, marți dimineața, la ora 6, iar apoi au lovit trei zone din Kiev. Sunt raportate explozii și activarea bateriilor antiaeriene. O clădire cu mai multe etaje a fost distrusă, iar salvatorii caută persoane sub dărâmături, potrivit primarului Vitali Klitciko. Mai multe mașini parcate, dar și o grădiniță, au luat foc, posibil din cauza resturilor de rachete doborâte de antiaeriană. Este așteptat un bilanț al atacului.

Orașul Harkov, al doilea ca mărime, a fost atacat cu rachete balistice lansate de bateriile antiaeriene S300, folosite acum de ruși cel mai des ca lansatoare sol-sol. O clădire s-a prăbușit și este în curs o intervenție pentru căutarea persoanelor aflate sub dărâmături.

Un al treilea val de rachete, lansat din Crimeea, a vizat, aparent, regiunile Nipru sau Zaporijie, potrivit presei ucrainene.

Comandamentul polonez a emis un comunicat în care avertizează populația să nu se sperie de zgomotul produs de aeronavele sale și al celor aliate care sunt în aer și patrulează zona de graniță cu Ucraina, probabil pentru a preveni eventuale intrări ale rachetelor rusești în spațiul său aerian.

Atacul poate fi un răspuns la bombardamentele ucrainene de ieri, când orașul Donețk, ocupat, a fost lovit, iar autoritățile ruse au transmis că 27 de persoane au fost ucise. De asemenea, în weekend, mai multe drone ucrainene au lovit instalații militare și de infrastructură din Rusia, inclusiv de la Marea Baltică.

Surse alternative: PravdaUA, Kyiv Independent

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday