Bloomberg, care citează persoane ce au participat la negocieri, explică faptul că acordul va fi anunțat oficial cel mai probabil înainte de finalul primului trimestru. Directorii din cadrul OTP (cea mai mare bancă comercială din Ungaria) și Banca Transilvania s-au întâlnit săptămâna trecută, mai transmit jurnaliștii publicației americane, care adaugă că discuțiile sunt în curs de desfășurare încă de la sfârșitul anului trecut, când Banca Transilvania a rămas ultimul ofertant pentru achiziționarea filialei din România.

În iunie 2023, pe lângă BT, și Erste, Unicredit și Raiffeisen au depus oferte pentru cumpărarea OTP România, iar tranzacția va depăși probabil 300 de milioane de euro. Reprezentanții OTP și ai Băncii Transilvania au refuzat să comenteze aceste informații.

OTP, care este una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală și de Est, a decis să își vândă activitatea din România ca parte a unei strategii de a renunța la unitățile cu cotă de piață mică. Este cea mai recentă tranzacție bancară în curs de realizare în România, după ce, în octombrie, filialele UniCredit și Alpha Bank s-au înțeles să fuzioneze, pentru a crea a treia cea mai mare bancă de pe piața românească.

Sursa: Bloomberg

Foto: Dreamstime / LCVA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday