Aproximativ 47 de mii de firme britanice se află “în pragul colapsului”, potrivit unui raport al companiei de consultanță în insolvență Begbies Traynor Group, citat de The Telegraph. Mai îngrijorătoare însă decât numărul acestora este creșterea rapidă, de aproape +26% în numai trei luni.

Raportul mai arătă că toate sectoarele economiei se confruntă cu dificultăți financiare în creștere, dar cele mai afectate sunt construcțiile și imobiliarele.

Julie Palmer, partener la Begbies Traynor, a explicat pentru The Telegraph că “după un an dificil, caracterizat de rate ale dobânzilor ridicate, inflație în creștere rapidă, un consum în scădere și costuri tot mai mari, acum avem în față furtuna perfectă, care afectează fiecare colț al economiei”.

Consultanții cred că anul 2024 este unul critic pentru economia britanică, după ani în care zeci de mii de companii au acumulat datorii, încercând să supraviețuiască. “Această furtună pare că se va declanșa, de-a lungul și de-a latul țării”, a mai spus Julie Palmer.

Sursă: The Telegraph

Foto: Zoltan Gabor | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday