Potrivit relatărilor de la fața locului, bombele au lovit o zonă aglomerată în care se află o piață și magazine. Oficialii locali instalați de Moscova au transmis că numărul morților a urcat la cel puțin 25. Alte 20 de persoane, inclusiv doi copii, au fost rănite la periferia orașului Donețk.  Denis Pușilin, șeful autorităților instalate de Rusia la Donețk, acuză că armata ucraineană se află în spatele atacului. Kievul nu a comentat până la acest moment evenimentul.

Reamintim că azi a izbucnit un incendiu la un terminal din portului rus Ust-Luga, în urma a două explozii, potrivit oficialilor regionali. Presa locală a relatat că portul folosit pentru expedierea produselor procesate pe piețele internaționale a fost atacat de drone ucrainene, provocând explozia unui rezervor terminal de gaze lichefiate de la Marea Baltică, situat la 165 de kilometri sud-vest de Sankt Petersburg. Incendiul a avut loc la Novatek, al doilea cel mai mare producător de gaze naturale din Rusia.

Surse alternative: Politico, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday