Update, duminică ora 13:10. Comandamentul Central al Armatei Americane a dat detalii despre atacul asupra bazei aeriene Ain al-Asad din Irak. Potrivit anunțului, sâmbătă la ora locală 18:30 (17:30 ora României), militanții pro-iranieni au lansat mai multe rachete balistice și obuze asupra bazei americane din Irak. Dacă majoritatea proiectilelor au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană, unele au căzut peste obiectiv.

“Mai mulți militari americani au fost examinați pentru leziuni cerebrale traumatice. Cel puțin un militar irakian a fost rănit”, se arată în mesajul postat pe rețeaua socială  X, în care se adaugă că pagubele materiale încă sunt în curs de evaluare.

Știrea în formă inițială. Mai mulți militari americani au suferit răni ușoare, dar un membru al forțelor de securitate din Irak a fost grav rănit, potrivit Reuters, care a vorbit sub protecția anonimatului cu un un oficial american.

Două persoane cu legături în serviciul de securitate irakian și un oficial guvernamentală au declarat pentru Reuters că baza a fost lovită de mai multe rachete lansate din interiorul Irakului, iar americanii investighează dacă este vorba despre rachete balistice.

De când a început războiul Israel-Hamas în octombrie, bazele americanilor din Irak au fost atacate cu drone și rachete de cel puțin 56 de ori, respectiv de alte 83 de ori în Siria. Atacurile au fost desfășurate de militanți susținuți de Iran.

SUA au 900 de soldați în Siria și 2.500 în Irak, unde oferă consiliere și asistență forțelor locale, care încearcă să prevină renașterea grupării teroriste Stat Islamic.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday