Comandamentul Central al SUA a transmis pe X (Twitter) că, în cursul nopții trecute, “Forțele americane au identificat rachetele în zonele controlate de houthi din Yemen și au stabilit că acestea reprezintă o amenințare iminentă pentru navele comerciale și pentru cele ale marinei americane care se află în regiune. Ulterior, forțele americane au lovit și distrus aceste rachete“.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, numai în ultima săptămână, armata americană a desfășurat patru astfel de atacuri asupra lansatoarelor de rachete houthi, care ținteau navele din Marea Rosie. De la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas, atacurile houthi asupra cargourilor au încetinit comerțul dintre Asia și Europa și tensionat și mai mult situația din regiune.

În urmă cu o săptămână, SUA și Marea Britanie au ripostat cu valuri de rachete asupra bazelor grupării din Yemen, iar joi administrația Biden a plasat houthi pe lista entităților teroriste.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday