Un mare juriu din Santa Fe, statul New Mexico, l-a pus sub acuzare pe Alec Baldwin (65 de ani) pentru omor prin imprudență, pentru incidentul octombrie 2021, când actorul a folosit un pistol de recuzită în care erau, de fapt, gloanțe reale. În timpul manipulării armei, Baldwin a țintit în direcția directorului de imagine, Halyna Hutchins (42 de ani), care și-a pierdut viața. 

După incident, Baldwin a negat în mod constant că a apăsat pe trăgaci, susținând că doar a tras înapoi ciocanul pistolului. Anul trecut, în aprilie, procurorii au renunțat la acuzație, sub rezerva că pistolul ar fi putut fi modificat înainte ca actorul să îl folosească, și, astfel, să funcționeze defectuos. La acea vreme, procurorii au precizat că este necesară o analiză criminalistică amănunțită. 

Analiza s-a încheiat în luna august 2023. În octombrie anchetatorii au detaliat că arma a fost reconstruită, iar din analiză a rezultat că incidentul nu putea avea loc fără apăsarea trăgaciului: “Deși Alec Baldwin neagă în mod repetat că a apăsat trăgaciul, având în vedere testele, constatările și observațiile, trăgaciul trebuie să fi fost apăsat”, se arată în raportul procurorilor.

Aceste noi informații au fost prezentate, vineri, în fața marelui juriu din Santa Fe. În cazul în care va fi găsit vinovat, actorul ar putea fi condamnat la un an și jumătate de închisoare, au transmis anchetatorii. 

Surse alternative: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday