Update ora 12:20: Potrivit Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, până la ora 12:00, pompierii au intervenit pentru  degajarea a 64 de copaci doborâți în capitală. Au fost afectate 61 autoturisme și o casă. Un stâlp a căzut pe carosabil.

Potrivit STB, circulația mijloacelor de transport public se desfășoară normal, pe majoritatea liniilor.

Update ora 10:40: STB a transmis că, “din cauza dâmburilor de zăpadă formate pe mai multe artere” din București, unele vehicule ale companiei de transport public înregistrează blocări și staționări. Precizează că, pentru reluarea circulației în cel mai scurt timp, au fost direcționate mijloace de intervenție.

Primăria București a trimis peste 200 de utilaje pentru deszăpezire, în toate cele șase sectoare, și avertizează că traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă.

Update ora 9:50. Centrul Infotrafic anunță că, din cauza vântului, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Știrea în formă inițială. Centrul Infotrafic a transmis, în această dimineață, că nu sunt segmente de drumuri naționale sau autostrăzi cu circulație oprită sau restricționată, din cauza ninsorilor. Totuși, atenționează că sunt depuneri pe partea carosabilă, izolat, în zece județe: Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu și Vâlcea. Autoritățile intervin cu utilajele de deszăpezire.

Ninge și pe autostrada A1 București  – Pitești, autostrada A2 București – Constanța, autostrada A3 București – Ploiești și pe DN1 Ploiești – Brașov. Există tronsoane de drum unde zăpada se depune, dar, de asemenea, autoritățile intervin cu utilaje. 

Poliția Română recomandă șoferilor să dea dovadă de prudență, să evite manevrele riscante, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei și să nu bruscheze comenzile autovehiculului. 

În București, prefectul Rareș Hopincă a declarat, la Digi24, că utilajele vor fi scoase pe traseu, pentru deszăpezirea bulevardelor și străzilor, după ce ninsoarea va înceta: “Se circulă în condiții de iarnă, dar nu vorbim de drumuri blocate. Nu au fost probleme la intervențiile de azi-noapte”.

De asemenea, traficul aerian se desfășoară normal, în condiții de iarnă, pe aeroporturile capitalei. Compania Națională Aeroporturi București a precizat, într-un comunicat de presă citat de News.ro, că nu există curse anulate din cauza vremii, dar se pot înregistra întârzieri. 

Amintim că pentru toată țara este valabilă o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, până la ora 17. Vântul va sufla cu viteze de 40-50 km/oră și va viscoli ninsoarea.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday